Koel Jeugdzorg & JGGZ

logo horizontaal
VR bril

Traumabehandeling, oefenen met spannende situaties, inzicht in echtscheidingssituaties, cliënten en professionals gaan met VR aan de slag.

Medewerkers aan het woord:

Nina Sendel: Kort geleden maakte ik kennis in mijn opleiding tot kinder- en jeugdpsycholoog met de organisatie Psylaris die een presentatie gaf van het gebruik van VR brillen met o.a. EMDR. Ik was hier zo enthousiast over én onder de indruk dat ik het intern  ter sprake heb gebracht. Vandaag zaten wij met 28 collega’s met de bril op en kregen we een virtuele rondleiding van een van hun medewerkers door de programma mogelijkheden. De eerste bril is aangeschaft en verschillende collega’s gaan dit uitproberen!
De eerste bril is aangeschaft en verschillende collega’s gaan dit uitproberen!

Amber Boeije: Wow, kom maar op met die bril! Vanmiddag ga ik hem gebruiken bij een van mijn cliënten die kampt met angsten.

Brenda de Vries: Kort geleden zat ik in de bus met een client vanwege haar traumatische ervaringen met deze manier van reizen. Dit kan ik nu ook verder oefenen met deze VR bril.  

Fenna Appelman: Ook systeemtherapeuten kunnen hiermee aan de slag. Het kan gebruikt worden in scheidingssituaties, dit is ongekend. Fijn dat we dit middel direct in kunnen zetten.

Manon Kuijl: Wat een mogelijkheden! Zoveel opties voor exposure behandelingen.

Monique Koorn: Voor personeel kunnen we t inzetten voor een stuk zelfzorg en ontspanning. 

Kortom: Er gaat een nieuwe wereld voor ons open. Hier ga je meer van horen.